24 Ocak 2008 Perşembe

TARATOR


Güzel bir tarator tarifi bulmak uzun zamanımı aldı.. Özünde hepsinde aynı malzemeler bulunsa da , herkesin bir damak tadı var.. Bu sefer yaptığım gerçekten kıvamlı, ve lezzetli oldu..


Malzemeler

1 bayat ekmek içi

1,5 çorba kaşığı mayonez

1,5 çorba kaşığı yoğurt

5 diş sarımsak tuzda ezilmiş

1 çorba kaşığı sirke

ve göz kararı su


Çırpma teliyle karıştırarak istediğiniz kıvama gelene kadar azar azar su ekleyin..

Gerçekten çok lezzetli oluyor.. Yanına yaptığım kalamarın fotografını çekmeyi unutmuşum.. Muhteşem ikili... Kalamar ve tarator..


Afiyet olsun

3 yorum:

StoryTeller dedi ki...

canım merhaba,
Kalamarı evde nasıl yapıyorsun? Ben 2 kere denedim lastik gibi oldu.Tarifini anlatırsan çok sevinirim. optum

cilek-marzipan dedi ki...

Merhaba,
bu sefer benimki de çok güzel oldu... Kalamarı 1 gece önceden, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı toz şekerle ovuyorsun, biraz beklet yarım saat kadar.. Bir dahakine bu sırada 1 kapak da rakı ekleyeceğim tavsiye üzerine..Sonra 1 şişe veya 1 bardak bira dök üzerine, buzdolabına kaldır.. Ertesi gün bir kapta suya tuz ekle bolca, kalamarları bu suyun içinde yıka ve süz... Kızdırdığın yağda , tuzlu una buladığın kalamarları kızart , ve taratorla ye.. Yap da bir gör şekerim, nasıl güzel oluyor.. Hadi affiyet olsun arkadaşım...

Storyteller dedi ki...

Tesekkürler arkadaşım.En kısa zamanda tarifini deneyeceğim.
optum