29 Ekim 2007 Pazartesi

ÇİÇEK AÇTI KURABİYELERİM


Cumartesi günü kızımla birlikte Lilliput oyun evine gittik. Eylül çok güzel bir gün geçirdi, çok eğlendi... Ben de harika bir kahvaltı ettim bu arada... Girişte cam kavanozlarda kurabiyeler vardı, el yapımı ... Eylül kakaolu olanlara bayıldı. "Anne mama, anne mama" diye diye yedi kurabiyelerden . Bende bugün kızıma kurabiye pişireyim de zevkle yesin dedim..Derken, canım biraz şeker hamuruyla vakit geçirmek istedi.. Şekerdi boncuktu derken ortaya bu kurabiyeler çıktı. Ben yaparken çok eğlendim, tavsiye ederim:))


8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba

Kurabiyeleriniz harika ,eminim çok lezzetlidirler. Birşey öğrenmek istiyorum kurabiyeleri yerken üzerindeki şeker hamuru rahatsız ediyor mu ? Yerken onları kaldırmamıza gerek yoktur umarım ayrıca ne kadar süre dayanıyor bu kurabiyeler. Şimdiden çok teşekkürler.

cilek-marzipan dedi ki...

Merhaba Sevgi,
öncelikle yorumun için teşekkür ederim..
Kurabiyeleri bolll kakaolu yaptım, dolayısıyla çok tatlı değiller, hatta sade yersen yoğun kakao tadı alıyorsun, böylece şeker hamuruyla kapladığımda normal şekerli oluyor. Ama şeker rahatsız ederse yemeyebilirsin, çok az balla yapıştırdım.. Ağzı kapalı bir kutuda 12-15 gun rahatlıkla kalır, ama bizde 2 gün dayanıyor maksimum:))
Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

ezgı cım cok sırınler ayrıca tebrıkler astın sen kendını:)) fakat bızde seker hamuru yenmıyor ne yalan soylıyeyım.. bende hamurla kaplı kurabıyeler yaptım ama yenmedı:( dolayısıyla ben sıparıste alıyorum bılıyorsun, tadını sevmedığımız bırseyı ınsanlara yaparken acıkcası tedırgın oluyorum..ne yapsam kı bu ısı cok sevıyorum bırakmakta ıstemıyorum.. bıraz dertleseyım dedım sanırım:))

sevgıler
fıdan

cilek-marzipan dedi ki...

:)Teşekkürler Fidancım,
ama tam bir terapi oluyor insana , dün mutfağa girdim, hadi biraz süs yapayım derken geceyarısı olmuş, insan mutfakta ancak bu kadar keyif alabilir. şeker hamurunun da bu güzelliği var işte..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ezgicim ellerine sağlık şekerim..Görüntü süper ama bende çocukların tüketmesi için şeker hamurlu yiyeceklerin pek faydalı olduğunu düşünmüyorum şahsen..Yap şeker hamurundan ayıcık bak benim tosbaa nasıl indiriyor mideye ama sanırım evde tüketmek için gereksiz , bloglarda yayınlamak için son derece faydalı :)

cilek-marzipan dedi ki...

tabii ki hepsini kaplamadim, :)) birazi seyirlik, birazi Eylülün midesi icin, fazla seker tuketmesine ben de karşıyım.. Teşekkürler Burçincim..

lezzetlilerim dedi ki...

Ezgi Hanım çok şirinler ellerinize sağlık. Marzipan setinizi memnuniyetle kullanıyorum. Teşkkürler. Ama neden diğer pastacılık malzemelerinide aynı şekilde üretmiyorsunuz. Mesela değişik çiçek ve yapraklar, papatya, daha büyük çiçekler, vs. (Sadece bir öneriydi.) sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok cici kurabiyeler bunlar.Cıvıl cıvıl bahar çicekleri gibi olmuş adeta.Ellerine sağlık..

Sevgiler