14 Ekim 2007 Pazar

7 TAHILLI EKMEK


Pastalara bir türlü sıra gelmedi:))

Bayramdan önce, "Üç güzeller"den sonra hızımı alamayıp, bir kaç deneme daha yaptım. Ortaya pek ikram edilecek şeyler çıkmadı açıkçası.. Ama ben bilmediğim bir çok şey öğrenmiş oldum. Yaptıklarımın fotoğraflarını da çekmiştim, bir sonraki yazımda resimleri de ekleyerek engin:) tecrübelerimi paylaşacağım. "Nasıl başarılı çikolata yapılmaz? "

Ben resimleri bulana kadar, pişirdiğim taze 7 tahıllı ekmeğimin resmini ve tarifini eklemeye karar verdim..

Malzemeler:

4 cup yedi tahıllı un (Söke un , hazır paket ekmeklerden değil, sadece un olarak)

350 ml oda sıcaklığında su

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı esmer şeker

1,5 tatlı kaşığı kuru aktif maya


Kaba ilk önce su koyulur, bir kenara tuz, karşı kenara şeker eklenir, un üzerine konulur ve en üste serpiştirerek maya eklenir..

Ekmek , küçük boy, orta renk kabukta pişirilir..


Ben gerçekten de bu ekmeği çok seviyorum, uzun süre tazeliğini koruyor, ve çok lezzetli, tavsiye ederim

Afiyet olsun

2 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

Ezgi Hanım merhaba : sayfanız hayırlı olsun. Bende sizin seinizi almıştım ve severek kullanıyorum. Sizi burada görümeken çok memnun oldum. Benim sayfamada beklerim.Sizi arkadaş listemede eklemek istiyorm. Görüşmek üzere sevgiler.

cilek-marzipan dedi ki...

Merhaba, çok tesekkur ederim, ben de hemen sizi ekleyecegim..
sevgiler