16 Mayıs 2008 Cuma

YAZA HAZIRLIK DONDURMALI TATLAR


Evde tatlı olmasına alışmışız bir kere.. Eylül hazır tatlıları değil de annesinin yaptığı tatlıları yesin istiyorum.. Baktım açık paket bisküviler dolu, hemen bir kakaolu puding yapıp bisküvileri ufalayıp döktüm içine, yalancı mozaik pasta... Ama tabii biraz değişiklik de fena olmazdı yani, ki çok da iyi oldu.. Elimdeki malzemelere baktım, şöyle kolay hemencecik ne yapabilirim diye.. Beyaz çikolata sosunu üzerindeki ölçüye göre değil de 1,5 su bardağı sütle pişirdim.. Yani daha koyu bir kıvamda pişmiş oldu, içine 1 su bardağı kadar böğürtlen ve vişne ekleyip mikserle çırptım.. Son olarak 250 gr dondurma ekledim, baktım dolabımda Carte d'or Sakızlı muhallebi var.. Bu arada üç favori dondurmam var ki asla eksik olmaz, Kurabiye güzeli, Kaymak tadinda, ve sakizli muhallebili ...Denemeyenlere tavsiye ederim.. Bütün karışım, tam olarak birbirine karışana, dondurma eriyene kadar mikserle çırpmaya devam ettim.. Bu sos inanılmaz güzel oldu.. Meyvelerle yenilebilir, tek başına tatlı olarak kuplarda ikram edilebilir, ya da daha da süt ekleyip milk shake gibi tüketilebilir.. Her hali çok lezzetli olacaktır.. Ben dondurma yemeyi gerçekten çok sevenlerdenim, ve kendime değişik kuplar hazırlamaktan çok mutlu olurum.. Yani dondurmayı yemek için değil de bir yaz şöleni olarak görürüm.. Özellikle "Dondurmalı tatlar" diye bir etiket ekledim ki bu yaz bol bol bu tatları sizlerle paylaşayım..
Siz de yaz sıcaklarında bu tarifleri denemeyi ihmal etmeyin derim ben:))

6 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

EEEE Ezgiciğim sen diyorsan vardır bir bildiğin diyorum ve hemen bu pazar denemeye söz veriyorum. Denedikten sonra görüşlerimi bildiririm ama zaten içinde dondurma olduğunu için güzel olmamak gibi bir şansı yok.:):)

Sevgiler Evren

cilek-marzipan dedi ki...

Benim gibi bir dondurma hayranı için gerçekten çok güzel bir tatlı oldu.. Sıcaklarda harika..

Bakalım sen de beğenecek misin Evren ?

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Şu sıcaklarda dondurma gibisi var mı.. ben de çikolata ve dondurma fanatiklerindenim... Hemen deneyeceğim.. Yeni tarifleri de bekliyorum..
Sevgiler
Seren

pelince dedi ki...

Nefis olmuş,ellerine sağlık..

Esra Kars dedi ki...

Merhaba , geç kaldım bloguma bıraktığınız yoruma cevap yazmakta affedin beni...
Şeker hamurumu evde kendim hazırlıyorum. Tarifi şu şekilde;

3 yemek kaşığı jelatin,
125 gr. glikoz,
60 ml. su,
1 tatlı kaşığı aroma (portakal,vanilya,limon,badem vs.)
1 tatlı kaşığı gum arabic,
3 tatlı kaşığı su,
900-1000 gr. ince çekilmiş pudra şekeri,

Yapılışı :
Jelatini suya katıp benmari usulu kaynamadan ısıtarak eritiyoruz, jelatinin tamamen erimesi gerikiyor (ısı çok önemli kaynama noktasının hemen altında bir ısıda) glikozu, aromayı ve üç tatlı kaşığı su içinde erittiğimiz gum arabic'i ilave ediyoruz. Daha sonra pudra şekerini azar azar ilave ederek karıştırıp, yoğurmaya başlıyoruz. Purda şekerini hamurun kıvamına göre ayarlamak gerekiyor. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirme yapıyoruz.
Umarım işine yarar. Sormak istediğin başka birşey olursa yanıtlamaya hazırım.
Sevgiler...

Esra Kars dedi ki...

Tekrar merhaba :) benim hazırladığım tarif marshmallow gibi oluyor tadı da gayet güzel yani. Gum arabic burda satan görmedim ben hiç.Ama ben bazı malzemelerin satışını yapıyorum. Gum arabicde eğer istersen temin edebilirim senin için. Ya da istersen kendin yurtdışından alabilirsin.
Hoşçakal...