tag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post5490244629173794936..comments2023-10-31T01:56:00.103-07:00Comments on KAH-VE-PASTA: YAZA HAZIRLIK DONDURMALI TATLARcilek-marzipanhttp://www.blogger.com/profile/10848582941065593138noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-49895783109317399562008-06-05T23:38:00.000-07:002008-06-05T23:38:00.000-07:00Tekrar merhaba :) benim hazırladığım tarif marshma...Tekrar merhaba :) benim hazırladığım tarif marshmallow gibi oluyor tadı da gayet güzel yani. Gum arabic burda satan görmedim ben hiç.Ama ben bazı malzemelerin satışını yapıyorum. Gum arabicde eğer istersen temin edebilirim senin için. Ya da istersen kendin yurtdışından alabilirsin. <BR/>Hoşçakal...Esra Karshttps://www.blogger.com/profile/04665041334468204761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-74719146729661998452008-06-05T02:31:00.000-07:002008-06-05T02:31:00.000-07:00Merhaba , geç kaldım bloguma bıraktığınız yoruma c...Merhaba , geç kaldım bloguma bıraktığınız yoruma cevap yazmakta affedin beni...<BR/>Şeker hamurumu evde kendim hazırlıyorum. Tarifi şu şekilde;<BR/><BR/>3 yemek kaşığı jelatin,<BR/>125 gr. glikoz,<BR/>60 ml. su,<BR/>1 tatlı kaşığı aroma (portakal,vanilya,limon,badem vs.)<BR/>1 tatlı kaşığı gum arabic,<BR/>3 tatlı kaşığı su,<BR/>900-1000 gr. ince çekilmiş pudra şekeri,<BR/><BR/>Yapılışı :<BR/>Jelatini suya katıp benmari usulu kaynamadan ısıtarak eritiyoruz, jelatinin tamamen erimesi gerikiyor (ısı çok önemli kaynama noktasının hemen altında bir ısıda) glikozu, aromayı ve üç tatlı kaşığı su içinde erittiğimiz gum arabic'i ilave ediyoruz. Daha sonra pudra şekerini azar azar ilave ederek karıştırıp, yoğurmaya başlıyoruz. Purda şekerini hamurun kıvamına göre ayarlamak gerekiyor. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirme yapıyoruz.<BR/>Umarım işine yarar. Sormak istediğin başka birşey olursa yanıtlamaya hazırım.<BR/>Sevgiler...Esra Karshttps://www.blogger.com/profile/04665041334468204761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-29315122529683645232008-05-29T10:49:00.000-07:002008-05-29T10:49:00.000-07:00Nefis olmuş,ellerine sağlık..Nefis olmuş,ellerine sağlık..pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-11492660625640022632008-05-22T10:07:00.000-07:002008-05-22T10:07:00.000-07:00Şu sıcaklarda dondurma gibisi var mı.. ben de çiko...Şu sıcaklarda dondurma gibisi var mı.. ben de çikolata ve dondurma fanatiklerindenim... Hemen deneyeceğim.. Yeni tarifleri de bekliyorum..<BR/>Sevgiler<BR/>SerenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-88462056358266062008-05-20T13:26:00.000-07:002008-05-20T13:26:00.000-07:00Benim gibi bir dondurma hayranı için gerçekten çok...Benim gibi bir dondurma hayranı için gerçekten çok güzel bir tatlı oldu.. Sıcaklarda harika..<BR/><BR/>Bakalım sen de beğenecek misin Evren ?<BR/><BR/>Sevgilercilek-marzipanhttps://www.blogger.com/profile/10848582941065593138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2043739663132066200.post-33900068325553368752008-05-20T05:22:00.000-07:002008-05-20T05:22:00.000-07:00EEEE Ezgiciğim sen diyorsan vardır bir bildiğin di...EEEE Ezgiciğim sen diyorsan vardır bir bildiğin diyorum ve hemen bu pazar denemeye söz veriyorum. Denedikten sonra görüşlerimi bildiririm ama zaten içinde dondurma olduğunu için güzel olmamak gibi bir şansı yok.:):)<BR/><BR/>Sevgiler EvrenBir Dilim Düşhttps://www.blogger.com/profile/09110710846318467717noreply@blogger.com