4 Mart 2008 Salı

KREMALI DOMATES ÇORBASI VE HARİKA BİR BLOG TARİFİ











Uzun süredir tarifleri biriktirmeme rağmen fırsat bulup da bloguma yazamadım.. Geçtiğimiz günlerde, çeşitli bloglardan tarifler denedim, bazıları çok başarılı oldu, bazıları beklentimin altında..
Tuzlu kurabiye veya çubuk tarifleri ararken buldum bu mucizevi tadı.. Aklımda kalacağına... diyerek hemen denedim.. Zaten inanılmaz kolay...Tarif için sizi tarifi aldığım blog a gönderiyorum:) Ben bu çubukları iki ayrı çeşitle yaptım, hamurun bir kısmına keten tohumu, bir kısmına iri limon kekiği ekledim, ve üzerine eski kaşar rendeledim..
Çorbayla ve çorbasız , her şekilde mükemmel bu tarif için minnettarım..:)))
Kremalı domates çorbasına gelelim...
İş hayatımda , bir dönem çok zevk alarak çalıştığım bir golf club maceram vardır. Her bulduğum fırsatta mutfağa iner, dev mutfakta, becerikli aşçıların güler yüzle sundukları yemekleri denerdim.. Mutfağa merakım ve değişik tatları sevdiğim için sağolsun aşçılarımız bana bir çok tarif ve tat kazandırdılar...Bu çorbada o günlerden kalmadır.. İşte dışarıda yediğiniz, ama evde kıvamı bir türlü tutmayan Kremalı Domates Çorbası...
İlk adım, 6 su bardağı suyu, 4-5 çorba kaşığı salçayı karıştırarak kaynatın...
Bu su kaynayınca, ayrı yerde ( bu kap çorbanızın pişeceği kaptır) 3 çorba kaşığı unu 1 çorba kaşığı yağda kavurun, az gelirse biraz daha yağ ekleyebilirsiniz, sadece çok olmamasına dikkat edin, krema da eklenecek çünkü..Kavrulan unun üzerine kepçe ile salçalı suyu dökün yavaş yavaş..Top top olmamasına özen gösterin, veya çelik bir süzgeçle süzebilirsiniz.. Tuzunu ekleyin, bu şekilde çorbanız kaynasın.. Unla çorbanız yoğunlaştığı zaman, altını kapatın.. 5-10 dakika sonra, 100 ml süt kreması ekleyin, biraz karabiber serpin, çorbanızı karıştırın.. Rendelenmiş taze kaşar peyniri ile servis yapın.. Ben yanına bir de bu çorba çubuklarından ekledim...
Acilen tavsiye olunur:))

Afiyet olsun...

7 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Ne iyi etmişim de girmişim bloğunuza...Çok keyif aldım.Herşey çok güzel.Pasta da harika... Ama ben en çok şu anda en çok dikkatimi çeken şey olduğu için ekmekte takıldım :)
Ellerine sağlık

Sevgiler
Müge

cilek-marzipan dedi ki...

Merhaba...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, ben de uzun zamandır aynı zevkle sizin blogunuzu takip ediyorum..
Ekmek makinenizi de gule gule kullanin..
Sevgiler
Ezgi

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhaba Ezgi hanım,
Uzun zamandır konuşamamıştık. Ellerinize sağlık, dommates çorbası tarifiniz harika ve tadı da süper oldu ama çubuklar konusunda ben işin kolayına kaçıp, otelin İtalyan restoranında kulladığımız hazırlardan aldım. Fena da olmadı. Mutlu pazarlar dilerim.
Evren

cilek-marzipan dedi ki...

Afiyet olsun:))
Biz domates çorbasına bayılıyoruz, denemenize sevindim, çünkü gerçekten lezzetli oluyor..
Sevgiler

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Ezgi,

benim de en sevdiğim çorba 1. bol naneli yoğurt çorbası 2 domates çorbası...

Ellerine sağlık çok nefis görünüyor...Inşallah en kısa zamanda bende denerim...

Bu arada yeni kalıplarını bekliyorum...

Sevgiler,

bünyan dedi ki...

çok teşekkürler...

tarif dedi ki...

kremalı domates çorbası gerçekten harika bir tarif