21 Aralık 2008 Pazar

Harika bir poğaça denemek ister misiniz?

Biliyorum, biliyorum... Hep uzun aralar veriyorum.. Ama hayat öyle bir koşturmaca ki bazen insan severek yaptığı şeyleri yapmaya bile fırsat bulamıyor..Bu kuş gripten başımızı kaldıramadık, peşpeşe hastalandık, hatta hala hastayız...Mutfakta sürekli pişiyor bir şeyler, kekler, kurabiyeler... Ama pek de yeni şeyler denemiyorum, zaten sevdiğimiz klasik tarifleri yapıyorum.. Yapıyorum demeyeyim de yapıyoruz diyeyim:)) Yamağım var artık, kendi önlüğünü giyiyor ve " Anne hadi kurbi yapalım, hamur açalım ..."..Kızımla birlikte pastalar kurabiyeler yapıp duruyoruz..

Bugün vereceğim tarif eski komşuma ait.. Belki okuyordur beni, becerikli dostum Nihal.. Her bu poğaçayı pişirdiğimde seni anıyorum, bu tarifi tek geçiyorum...Harikuladeeeeeeee... Her ne kadar senin yaptığın zaman ki lezzeti yakalamayasam da , deneyen pişman olmaz diyorum...

Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
3 su bardağıyla başlıyorum, aldığı kadar un yumuşak bir hamur olacak..
Un, maya ve şeker yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.. Ortası açılarak ılık süt ve diğer malzemeler eklenir.. Yoğrulup tepsiye poğaçalar konulur.. Biraz bekleyin, tepsi mayası olsun .. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu, vee 200 derecede pişirin..
Bence bu tarifi muhakkak deneyin, tazeliğini koruyor, yumuşacık ve çok lezzetli..

6 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ezgiciğim özlemiştim gerçekten seni, yazını görünce çok sevindim. Bu poğaçaları mutlaka deneyeceğim ve sonucu sana bildireceğim zira ben poğaça yapma özürlüyüm.

Sevgiler,
Evren

SOFRAMDA BERABER dedi ki...

merhabalar
poğaçalar çok güzel gözüküyo
ellerine ve emeğine sağlık
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Harika olmuslar, ellerine saglik, sevgiler.

cilek-marzipan dedi ki...

Sevgili Evren , inan ben de özledim bu yorumları ama bu sene o kadar yoğunuz ki bir türlü kendime vakit ayıramadım.. İnşallah bu kadar uzun ara vermeyeceğim artık...
Sevgili Soframda beraber yorumun için teşekkür ederim..
Ve sevgili kızılcık şurubu sana da teşekkür ederim, şimdi sizlerin sitesine bakacağım ben de...
Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canımcım sonunda reklamı da pastayı da gördüm, ben kremalı pastalarda bazen buttercream kullanıyorum ki biraz ağır olmasına rağmen sonuç harika oluyor, ama genellikle de krem şanti yapıyorum ve içine krema sertleştiricisi ekliyorum hem hafif oluyor hem de nerdeyse buttercream kadar kıvamlı oluyor canım.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

poğaçalarınız çok lezzetli görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim