22 Mart 2008 Cumartesi

ISPANAKLI KİŞ





Bu hafta yorucu bir haftaydı, pek mutfakla ilgilenemedim.. Son iki haftadır bir kaç güzel tarif denedim, ama resim çekmeye fırsat bulamadan bitirdik yaptıklarımı..Mutfak yemek dergisinden aldığım havuçlu kek tarifini uyguladım, bazı malzemeleri değiştirdim, gerçekten son derece lezzetli bir kek oldu.. İkinci yapışımda muhakkak resmini çekip tarifini sizlerle paylaşacağım...


Tariflerini henüz alamadığım, çok güzel ikramlar yedim.. Mesela bir kadayıf tatlısı yedim ki ..., kızım bile 1 tane tam kadayıf tatlısı yedi...Bunun da tarifini bekliyorum:)


Bugün annem yine değişik bir tatlı yapmıştı, babacığımın doğumgününü kutladık.. Babacığım şeker hastası olduğu için pasta yerine özel günlerde yemek için daha hafif tatlılar yapıyoruz..Bu tatlının tarifini de sizlerle paylaşacağım...

Yukarıda gördüğünüz güzel yemekler de çok güzel vakit geçirdiğim bir günden.. Sevgili Nur ablamın evinde geçirdiğimiz bir akraba gününden.. Elde açılmış gözlemelerimiz, zeytinyağlı dolmalar, tavuklu salata...Ve daha tatlılar tatlılarr...

Peki tarif yok mu diyeceksiniz.. Bir tarifim var bugün.. Tatlı lorlu, ıspanaklı kiş.. Bu kiş tarifini de yemekbiz grubundan sevgili Guzidenin tavsiyesiyle yaptım.. Çok lezzetli oldu..Bundan sonra bol bol kiş pişireceğim demek oluyor bu.. Tabii hamuru biraz daha mumtazam yapmam gerekiyor bir dahakine..

Malzemeler

Hamuru

2 su bardağı un ( 1 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı yulaf unu kullandım)

yarım paketten az kabartma tozu

yarım çay bardağı zeytinyağı

tuz

ve hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar süt eklenecek...

Üst malzeme için

ıspanak

2 yumurta

taze lor peyniri

biraz eski kaşar ekledim

ve üzeri için de taze kaşar rendesi


Bütün malzemeler karıştırılarak, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sütü azar azar eklemeye dikkat edin.. Pişireceğiniz kabı yağlayın, hamuru biraz açarak kalıba düzgünce yerleştirin..

Üst malzemesini ayrı bir kapta karıştırın, hamurun üzerine koyun. 180 derece fırında pişirin, fırından almadan önce taze kaşar rendesi ekleyip, peynir eriyene kadar bekleyin..

Gerçekten lezzetli, denemenizi tavsiye ederim..



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşım,
Herşey çok lezzetli duruyor.. Yapanın ellerine sağlık, size de afiyet olsun..Olsun da...Biz de merak ediyoruz, şu el yapımı gözlemeler nasıl yapılmış acaba:) Tarif lütfen....Kızını ve seni çok öptüm...

cilek-marzipan dedi ki...

Banuş,çok merak ettiysen gel , anneme yaptırırım senin için:)) Ben nerdeeeeee yapayim o gözlemeleri, katmer yani, annanem, falan yapiyor.. Bunlari da annanemin kızkardeşi yaptı zaten...Eski topraklar yani...
Özledik.. Sen gelmezsen ben gelicem ..
Görüşürüz..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çok besleyici ve doıyurucu görünüyor. Üstelik de içinde ıspanak var. Sevmeyenlere yedirilebir mi acaba? Denemek lazı ;-)

Ellerine sağlık ve iyi haftalar