12 Mayıs 2008 Pazartesi

EYLÜL'ÜMÜN DOĞUMGÜNÜ


Bu sene anneler günü ve dünyalar güzeli kızımın doğumgünü aynı güne denk geldi.. İki sene önce en güzel anneler günü hediyesini kucağıma aldım.. Biraz geç olsa da tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.. Bu sene kızıma doğumgününde neler hazırladım.. Öncelikle oldukça yoğun bir döneme denk geldi, zaten hayat her zaman koşturmaca değil mi? Olabildiğine , yetebildiğimce en güzelini hazırlamaya çalıştım.. Pastasına Eylül karar verdi, Sungerbob mu yapsak Winni the pooh mu, gece bahçesi mi derken hep aynı cevabı verdi.. Tigger.. anne Tigger pastaaaa...

Annesi de kuzusuna bir Tigger pasta yaptı.. Bu sefer şeker hamurunu ben hazırladım, zaten bu aşamada çok vakit kaybettim.. Geçen sefer Celal Usta'dan almamıştım pudra şekerini hamur olmamıştı. Bu sefer şekeri aldım ama glukozu bulamadık bir türlü 2 gün boyunca aradık.. Dolayısıyla hamur işi uzadı..:) Biraz kıvam da bozuldu sonlara doğru, öyle ki Tigger, Piglet ve Roo yaptıktan sonra esas Ayı Winnie yapmaya hamur kalmadı..:)) Neyse ki bizim küçük prensesin favorisi Tigger yani pastada Tigger olsun yeter:)
Pastanın pandispanyasını her zamanki alışık olduğum tarfiten yaptım..Büyük bir pasta yapmak istediğim için iki ölçü kullandım, ben kullandığım ölçüyü aynen yazıyorum..

PANDİSPANYA
10 yumurta
22 yemek kaşığı un
22 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
İlk önce yumurtalar ve şeker mikserle çırpılıyor.. Ayrı bir kapta, kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın. Ve çırptığınız karışıma ilave edin.. 170 derece fırında pişirin, arada pişip pişmediğini kürdan sokarak kontrol ettim..
Kek soğuduktan sonra ikiye kestim..
Ganaj hazırladım, 350 ml kremayı ısıtıp içine 350 gr çikolata koyarak erittim..
Ara malzeme olarak frambuaz, vişne ve damla çikolata kullandım..
Ve şeker hamuruyla kaplayıp, yaptığım modelleri ekledim.. Çimleri :) sarımsak ezme aletiyle yapıyorum , bu da şeker hamuruna yeni başlayanlar için bir püf noktası...
Menümüzde neler vardı?
Amerikan salatalı kanepeler, salamlı eritme peynirli domatesli mini sandviçler.
Maydanozlu peynirli mini tuzlular
Pastaci Burcu'nun sitesinden aldığım bir tarifle çok lezzetli bir çikolatalı tatlı. ( Tek kişilik minik çikolatalı tartlar tarifin adı)

Tavuklu salata ( Anneciğim yaptı, hımmm imrendirmek gibi olmasın ama bu konuda eline kimse su dökemez)

Ve dil peynirli börek..Gerçekten çok kolay ve çok pratik , aynı zamanda mükemmel bir buzluk böreği tarifi.. Tek püf noktası, güzel eriyen bir dil peyniri bulmaz lazım:)

Dil peynirli Börek
4 yufka
250 gr dil peyniri
1 kg süt
3 yumurta
50 gr eritilmiş katı yağ
Yufkayı serin, sigara böreği gibi arasına sadece dil peyniri koyarak kuru kuru sarın , tepsiye sıkı sıkı dizin.. Bu şekilde dolaba istifleyebilirsiniz.. Pişirmeden bir gece önce, ayrı yerde çırptığınız süt, yağ, yumurta karışımını tepsiye dökün.. Ertesi gün 170 derece fırında pişirin.. Çok kolay ama çok çok lezzetli, kek gibi kabarıyor desem:)) O kadar değil de , puf puf yumuşacık oluyor..

Çok zevkli ve çok eğlenceli bir gün geçirdi kızım , tüm sevdikleri yanında ( bir kaç eksiğimiz vardı maalesef) kuzenleriyle oyun oynayarak, bu sene dogumgununun biraz daha bilincinde mutlulukla geçirdi.. Tüm yorgunluğuma değdi..
Minik meleğim mutlu oldu..:))










7 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Eylülcüğümün doğum günü kutlu olsun, ömrü de pastası kadar güzel ve tatlı olsun. Ellerinize sağlık.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sen aşmışın yahu:) Bu ne şahane pasta..Tigger falan süper:)

Ellerine sağlık, diyorum sana, bu el melikesi genlerden geliyor galiba:)
İnşallah minik kuşa da senden geçer de o da "toruna" hazırlar böyle enfes şeyler..
Gülme gülme...Zaman su gibi akıp geçer de bu sözümü hatırlayıp, gülerken bulursun kendini sonra...

cilek-marzipan dedi ki...

Çoook teşekkür ederim güzel dileklere sevgili Evren ...
Ve sevgili arkadaşım Banuş, valla sizlerden birinden yani eskiii kardeşlerimden bir yazı geldiğinde ister istemez yüzüme bir gülümseme yerleşiyor:)) Eski günlerin anısına herhalde... Darısı en kısa zamanda başına , da ben de yegenime yapayım aynısından:)))hihohiho

pelince dedi ki...

Eylül'ün doğum günü kutlu olsun..Pasta'da çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..
Sevgiler

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Ezgiciğim,

Eylülcüğün doğum gününü yürekten kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu bol şanslı yıllar dilerim...

Tiger hakikaten çok güzel olmuş, pasta zaten güzel:) Ellerine sağlık canım...

Sevgiler,

HULYA dedi ki...

Ezgi'ciğim,
pasta süper olmuş bence.Ellerine sağlık.Minik Eylül'e de hayırlı yaşlar.Daha nice yıllara inşallah.Sevgiler(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

www.hayalpanosu.com dedi ki...

Ezgicim pasta harika olmuş..Kuzuya da gecikmeli bir mutlu yıllaaarrrr. Senden ricam bir fotoğraflı pasta nasıl yapılır anlatırmısın?