Güzel bir tarator tarifi bulmak uzun zamanımı aldı.. Özünde hepsinde aynı malzemeler bulunsa da , herkesin bir damak tadı var.. Bu sefer yaptığım gerçekten kıvamlı, ve lezzetli oldu..
Malzemeler
1 bayat ekmek içi
1,5 çorba kaşığı mayonez
1,5 çorba kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak tuzda ezilmiş
1 çorba kaşığı sirke
ve göz kararı su
Çırpma teliyle karıştırarak istediğiniz kıvama gelene kadar azar azar su ekleyin..
Gerçekten çok lezzetli oluyor.. Yanına yaptığım kalamarın fotografını çekmeyi unutmuşum.. Muhteşem ikili... Kalamar ve tarator..
Afiyet olsun
3 yorum:
canım merhaba,
Kalamarı evde nasıl yapıyorsun? Ben 2 kere denedim lastik gibi oldu.Tarifini anlatırsan çok sevinirim. optum
Merhaba,
bu sefer benimki de çok güzel oldu... Kalamarı 1 gece önceden, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı toz şekerle ovuyorsun, biraz beklet yarım saat kadar.. Bir dahakine bu sırada 1 kapak da rakı ekleyeceğim tavsiye üzerine..Sonra 1 şişe veya 1 bardak bira dök üzerine, buzdolabına kaldır.. Ertesi gün bir kapta suya tuz ekle bolca, kalamarları bu suyun içinde yıka ve süz... Kızdırdığın yağda , tuzlu una buladığın kalamarları kızart , ve taratorla ye.. Yap da bir gör şekerim, nasıl güzel oluyor.. Hadi affiyet olsun arkadaşım...
Tesekkürler arkadaşım.En kısa zamanda tarifini deneyeceğim.
optum
Yorum Gönder