17 Ocak 2008 Perşembe

SİYAH ZEYTİNLİ EKMEK



Mutfağımın düzene kavuşmasıyla birlikte "evsel fırınım" yani ekmek makinem de faaliyete girdi.. Son bir kaç seferdir, esmer ekmek çeşitleri yapıyordum, malum rejim durumları. Bu sefer canım sütlü, yağlı, zeytinli güzel bir beyaz ekmek yapmak istedi...Zaten işin içine , süt, yağ girince ekmekten ziyade poğaça lezzetinde olmuş...


Gelelim tarifine

4 cup un
350 ml süt
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık + 1 yarımdan biraz az tatlı kaşığı kuru maya
1/2 kavanoz dogranmış siyah zeytin ( Fora marka)




Ekmek teknesine ilk önce süt konulur, bir kenara şeker, bir kenara tuz, ortaya da margarin konulur. Üzerine de unu ilave ediyoruz, ve son olarak mayayı döküyoruz.. Büyük ekmek, koyu renk kabukta pişirmeye başlıyoruz. Sinyali duyduğumuzda yıkayıp suyunu süzdüğümüz zeytini ilave ediyoruz...


Özellikle pazar kahvaltıları için tavsiye ediyorum..


Afiyet olsun...

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis göründü bana gecenin bu saatinde ekmek.Ekmek niyetine değilde pasta niyetine bile yenir bu enfes ekmek..Ellerine sağlık..

Güzel bir hafta sonu diliyorum..

Sevgiler

cilek-marzipan dedi ki...

Ben size ikram edeyim, buyrun:)))
Tesekkur edeirm guzel yorumunuz icin, bu arada ben de sizin yaptiginiz harika bezelerden istiyorum...
Sevgiler

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.